Assertiviteitstraining

Assertiviteitstraining bij Precies Zoals Je Bent

Als je graag een assertiviteitstraining wilt volgen in de regio Eindhoven, dan ben je bij Precies Zoals Je Bent aan het juiste adres. We zorgen ervoor dat je weer kunt laten horen wie je bent, omdat jouw unieke persoonlijkheid er toe doet. Assertief zijn betekent dat je laat horen wat je vindt, wie je bent en dat je niet bang bent om jouw mening met anderen te delen.

Persoonlijke groei

Ook weet je duidelijk waar je grens ligt en geeft het duidelijk aan als deze overschreden worden. Toch is assertiviteit niet zo vanzelfsprekend als dat het misschien lijkt. Hoewel het voor de één de normaalste zaak van de wereld is, heeft de ander grote moeite om zijn of haar gevoelens te kunnen uiten. Hierdoor blijf je als mens ongehoord wat op den duur ook voor lichamelijke en geestelijke spanningen kan zorgen.

De assertiviteitstraining van Precies Zoals Je Bent in regio Eindhoven helpt je graag bij het laten horen van jouw stem. Dit kan bij ons aan de hand van een groepstraining, maar ook individueel als je dat prettiger vindt. De assertiviteitstraining van Precies Zoals Je Bent vindt altijd plaats in een veilige setting onder leiding van een ervaren coach. Samen met jou werken we toe naar een positieve verandering. Uiteraard staan we je tijdens het gehele proces bij met op maat gemaakte ondersteuning.

Assertiviteitstraining

Assertief zijn is niet voor iedereen even makkelijk. De oorzaken hiervan zijn behoorlijk uiteenlopend. Zo kan het zijn dat je een laag gevoel van eigenwaarde hebt ontwikkeld door invloeden van buitenaf of bepaalde gebeurtenissen. Ook kan het zijn dat je gewoonweg nooit geleerd hebt om assertief te zijn. In dat geval kan het voorkomen dat je het moeilijk vindt om voor je eigen belangen op te komen.

Discussies en conflicten ga je dan ook het liefste uit de weg. Zo loop je namelijk niet de kans om afgewezen te worden. Anderzijds kun je zo ook niet duidelijk maken waar je voor staat terwijl dat wel nodig is om jezelf optimaal te kunnen ontwikkelen. Met de assertiviteitstraining van Precies Zoals Je Bent in Eindhoven leren we je hoe je jouw gevoel van eigenwaarde kunt vergroten.

Daarnaast helpen we je ontdekken wat de reden is van jouw blokkade en hoe je dit patroon kunt doorbreken. Zo sta je meer in jezelf en leer je aanvoelen waar jouw grenzen liggen. Op deze manier kun ook jij leren om assertief te zijn. Hierdoor kom je als persoon beter tot ontwikkeling en leer je dat ook jouw stem de moeite waard is.

Neem contact op

 

Tijdelijke stop voor nieuwe cliënten en trainingen:

Momenteel neem ik geen nieuwe cliënten aan en geef ik geen trainingen. Zodra dit verandert, vermeld ik dat op de site. Mocht je hier bericht van willen ontvangen, laat het me dan weten. Je krijgt op dat moment vrijblijvend een email.