Backup- Trainingen en andere activiteiten

Training ‘Jij bent mooi!’ 

Ben jij een vrouw?
Wil je ontdekken hoe mooi en sterk je bent?
Wil je jouw eigen keuzes maken?
Het leven creëren dat bij je past? Stap dan in deze training!

Dag 1: Thema: Positief zelfbeeld.

Hoe denk jij over jezelf? Ben je blij met jezelf als je in de spiegel kijkt? Zie je hoe slim, leuk of krachtig je bent? Of heb je regelmatig kritiek op jezelf en ben je snel onzeker als anderen onvriendelijk naar jou zijn? In deze workshop leer je hoe je op een eenvoudige manier een positiever zelfbeeld kunt opbouwen. Zodat jij blij mag worden met wie je bent!

Dag 2: Thema: Omgaan met de kritische stem in jezelf.

Heb jij ook zo’n stemmetje in je hoofd dat kritiek levert op wat je doet? Een stemmetje dat telkens roept: ‘dat heb je helemaal niet goed gedaan, anderen doen dat beter, het stelt niets voor, je bent dom, je kan het niet, stel je niet aan’, enzovoorts. Dit stemmetje kan ook heel hard roepen als jij oefent om positief over jezelf te denken, en haalt zo je zelfvertrouwen onderuit. In deze workshop leer je het herkennen en ontdek je een manier om ermee om te gaan.

Dag 3: Thema: Zelfacceptatie.

In deze workshop kijken we opnieuw naar ons zelfbeeld: waar ben je tevreden over en waarover niet. En waarom eigenlijk niet? Want iedereen heeft ze. Die rare trekjes, die vreemde eigenschappen, de dingen van jezelf die je niet zo graag laat zien. Maar is het wel zo raar? Of eigenlijk heel gewoon, of juist heel bijzonder. Daarmee gaan we in deze workshop aan de slag.

Dag 4: Thema: Familie-opstellingen – waar kom je vandaan?

Soms loop je tegen een probleem aan dat je maar niet opgelost krijgt.Het kan zijn dat je probleem te maken heeft met jouw familiegeschiedenis. Onverwerkte ervaringen van jouw familieleden kunnen ervoor zorgen dat jij uit balans bent. In een familie-opstelling kan dit duidelijk worden en soms een stuk worden opgelost. Deze workshop wordt gegeven door mijn collega Margarita Bernal. Meer info: www.strokes.nl.

Dag 5: Thema: Speel jezelf.

Welke rollen speel je in je leven? Het luisterende oor, het bange meisje, de sterke schouder, de schuchtere muurbloem, de ‘ik heb voor mezelf niets nodig moeder’…
En is dat werkelijk wat je bent? Of zijn er misschien leuke, spannende, onverwachte kanten aan jou die ook eens in de schijnwerpers willen staan? We gaan op een speelse manier onderzoeken welke delen van jou meer aandacht willen en welke jou niet meer passen.

Training ‘In je kracht!’

Dag 1: Thema: Terug naar je gevoel.

Soms zijn er zoveel gedachtes in ons hoofd, dat we het contact met wat we voelen kwijtraken. En dat is jammer, want onze emoties laten ons weten wie we zijn en wat dingen voor ons betekenen. Voelen maakt het gemakkelijker om beslissingen te nemen die echt bij ons passen. In deze workshop zet je een stap om het contact met jouw gevoel te herstellen.

Dag 2: Thema: Creëer je toekomst

Is jouw leven zoals je wilt? Of zou je sommige dingen willen veranderen?
Soms krijgen we dingen niet voor elkaar omdat we eigenlijk nog geloven dat het toch niet kan. Bijvoorbeeld: als je altijd hebt meegemaakt dat je geen hulp krijgt als je die nodig hebt, kun je niet geloven dat dit ook anders zou zijn. Je hersenen zijn zo ‘geprogrammeerd’. Dan is het belangrijk om je hersenen nieuwe informatie te geven, zodat jij kan gaan geloven dat het anders kan. Dat maakt het mogelijk om je anders te gaan gedragen of andere dingen toe te laten in je leven. In deze workshop leer je hoe je jouw hersenen kunt ‘herprogrammeren’.

Dag 3: Thema: Assertiviteit

Jij bent het waard om nee te zeggen als je iets niet wilt. Je bent het waard om te laten weten wat jij wel wilt. Elke keer als je iets doet dat niet goed voelt, doe je jezelf tekort. En breek je een stukje van je zelfvertrouwen af. In deze workshop ga je daarmee aan de slag: wat wil jij wel, wat wil je niet en hoe ga je daarvoor staan.

Dag 4: Thema: Hoera ik ben boos! De positieve kant van frustratie en boosheid.

Ken je dat? Je laat een kopje vallen en staat opeens te schelden. Je vind het gedrag van je vriendin niet fijn, maar durft er niet goed iets van te zeggen. Maar lekker voelt het niet. Als we boos zijn, betekent dit dat er iets gebeurt dat we niet willen. Als we dat inslikken, blijven we met een gefrustreerd gevoel zitten. Soms worden we dan opeens boos over iets dat er helemaal niets mee te maken heeft, of we voelen ons rot. In deze workshop kijken we hoe je jouw boosheid positief kunt gebruiken.

Dag 5: Thema: Hoe nu verder.

Je hebt in de vorige workshops verschillende manieren geleerd om verandering in je leven te brengen. Deze ochtend kijken we naar de dagelijkse toepassing van wat je geleerd hebt. Loop je misschien ergens tegenaan, heb je vragen, hoe kan je het geleerde beter in praktijk brengen.

Jaartraining ‘De verdieping’

In de twee voorgaande trainingen ‘Jij bent mooi’ en ‘In je kracht!’ heb je gewerkt aan je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Je hebt geoefend met assertiviteit en hebt technieken geleerd om je leven zo vorm te geven dat jij er blij mee bent.
In de jaartraining gaan we hiermee verder en is er veel ruimte voor individuele coaching, zodat je nog meer zicht krijgt op waar jij jezelf blokkeert en hoe je dit anders aan kunt pakken.

Basistraining Emotioneel Lichaamswerk
Een weg naar vrijheid en ontspanning

Wil jij:
meer contact met je lichaam en je gevoel,
meer ontspanning in je lijf,
meer rust in je hoofd,
jezelf laten zien en horen zoals je bent,
dat jij jezelf accepteert zoals jij bent?

In de training wordt helder wat jouw emoties je te vertellen hebben: over wat er niet meer voor jou klopt in je leven én over je verlangens. Er komt ruimte om te zijn zoals je bent. Je wordt meer ontspannen.
We maken gebruik van lekker bewegen, intenser ademen, oefenen in geluid maken en expressie van emoties, contactoefeningen en coaching. Je brengt telkens weer je aandacht naar wat je voelt.

Ervaringen:
“Sinds de cursus, beleef ik het leven intenser en is er tegelijkertijd meer rust en ruimte voor ontspanning gekomen. Ik “moet” minder en “mag” meer. Dankzij de cursus ben ik een nieuw pad in mijn leven ingeslagen; het einddoel is nog niet bereikt, maar wat geniet ik van de reis!!!”

“Door de cursus ELW sta ik steviger in mijn schoenen en blijf ik meer bij mezelf. Ik voel meer ruimte in mijn lijf en sta meer stil bij mijn gevoel. Ik voel het leven nu van top tot teen!”

Training “Helemaal jij!”

Mag jij van jezelf helemaal zijn wie je bent?
Wil jij jezelf goedkeuren ook als anderen jouw gedrag afkeuren?
Wil jij meer zelfvertrouwen?
Wil jij meer contact met je lichaam en je emoties?

De training ‘Helemaal jij’ vergroot jouw zelfkennis, zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

Zeg ja tegen wie jij bent
Omarm jij liefdevol jouw schaduwkanten? Of ben je bang voor wat je aantreft als je echt jezelf zou zijn? Met deze training zet je een stap op weg naar vriendelijkheid voor wie jij bent.

Resultaten van de training:
Je wordt je bewust van je werkelijke emoties,
Je hebt (meer) contact met je lichaam
Je hebt stappen gezet in het omarmen van je schaduwkant
Je accepteert gemakkelijker wat er is
Je wordt opener in contact met anderen,
Er komt meer rust in je,
Je vergroot je lef om jezelf te laten zien, zowel aan jezelf als aan anderen.

Geef jezelf deze kans
De training beslaat drie dagen.
Voorafgaand aan de training sturen wij je een vragenlijst. Hierop kun jij aangeven waar jij aan wilt werken tijdens de training. Hoewel de training in een groep wordt gegeven, gaat het om jou en wat jij eruit wilt halen.
De basis van de training bestaat uit de bewezen technieken van Emotioneel Lichaamswerk en Systemisch Werk.
Door systemisch werk breng je onbewuste familie-patronen aan het licht. Het maakt zichtbaar wat verborgen is. Dit geeft een gevoel van opluchting en rust.
Daarnaast is er in de training ruimte om de hobbels waar jij tegenaan loopt, in te brengen voor coaching bij één van beide ervaren coaches.

Persoonlijk advies
Misschien twijfel je of dit de juiste training voor jou is? Of heb je specifieke vragen of leerwensen en wil je weten of deze training daarvoor geschikt is.
Bel ons gerust:
Margarita Bernal (Strokes): 071 – 5665782 / www.strokes.nl
Annemart Visser (Precies zoals je bent): 0492 – 785178

Training ‘Hoera ik ben boos!’ (start bij voldoende inschrijvingen)

Wil jij voor jezelf leren opkomen?
Wil jij gaan staan voor jezelf?
Slik jij in wat je eigenlijk wil zeggen,
tot het moment dat je ontploft?
Ben je regelmatig geïrriteerd zonder te weten waarom?

In deze training:
wordt jij je bewust van hoe jij met boosheid en kracht omgaat,
leer je jouw boosheid te voelen en uiten,
zet je opgekropte frustratie om in kracht,
leer je op een assertieve manier voor jezelf op te komen.

Voor deze training is eerdere ervaring met Emotioneel Lichaamswerk noodzakelijk.

‘Ontspannen en genieten’ (start bij voldoende inschrijvingen)

Een serie losse workshops die in het teken staan van ontspannen en genieten.
Momenten waarop je kunt ontspannen, dansen, stil worden, lekker bewegen of je laten verwennen. Een cadeautje aan jezelf!

Overige activiteiten:

Inspiratie-bijeenkomst:

Ken je dat?
Je zou graag positiever over jezelf denken; ervan overtuigd zijn dat jij de moeite waard bent. Zodat wat anderen van je vinden makkelijker van je af glijdt en hun mening jouw keuzes niet langer beïnvloedt.
Je wilt helder hebben wat er allemaal leuk en mooi aan jou is. Blij met jezelf zijn en de liefde en complimenten van anderen kunnen ontvangen, wetende dat je die verdient.
Hoe heerlijk zou het zijn als je dat eeuwige perfectionisme in de prullenbak kon gooien, zodat je tevreden bent met wat jij doet. Wat zou het helpen als jij jezelf steeds ondersteunt met vriendelijke gedachtes over jou.

Herken je dit verlangen? Dan is deze bijeenkomst echt iets voor jou! Het is namelijk mogelijk om een negatief zelfbeeld om te zetten naar een gezond gevoel van eigenwaarde! Je bent van harte welkom!

Open spreekuur:

Op elke woensdagmiddag tussen 14.00-17.00 uur m.i.v. 23 november a.s. ben ik aanwezig in d’n Intheek in Mierlo. Als je tegen een hobbel in je leven aanloopt, ben je van harte welkom om binnen te lopen. Dit is kosteloos.

Praktische informatie over kosten, data en lokatie, vindt je in de agenda.

Woon je elders in het land en wil je daar graag deelnemen aan één van de trainingen? Laat het me weten. Indien mogelijk komt de training naar je toe…