Training “Mag ik me laten horen?” – Groeien in assertiviteit

Assertief zijn. Het klinkt zo gemakkelijk maar dat is het niet altijd. Misschien heb je nooit geleerd hoe je assertiever kunt zijn. Of vind je het lastig om voor jezelf te gaan staan omdat je bang bent afgewezen te worden. Wellicht vermijd je de mogelijkheid van een conflict. Of vind jij jezelf niet de moeite waard om voor op te komen, heb je geen zelfvertrouwen. Dan is het lastig om assertief te zijn.

Assertief zijn betekent dat je zegt wat jij wilt of vindt, je gevoelens laat zien op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt, je grens aangeeft, en in staat bent complimenten te ontvangen. Je ziet dat je een mooi en waardevol mens bent en je gedrag past daarbij. Kortom: Je laat vanuit gelijkwaardigheid met de ander zien hoe de dingen voor jou zijn.

Leeft bij jou het verlangen je meer te laten horen? In de veilige setting van deze training

  • vergroot je jouw gevoel van eigenwaarde;
  • ontdek je welke overtuigingen je hebt die jou belemmeren om assertief te zijn, en leer je hoe je die doorbreekt;
  • ervaar je met lichaamsgerichte oefeningen jouw kracht;
  • leer je voelen waar je grenzen liggen;
  • oefen je nieuw gedrag dat je thuis zelf kan toepassen.

Deze training kan los gevolgd worden én is onderdeel van de jaartraining ‘Leven vanuit eigenheid – jouw schoonheid in de wereld zetten’.

Mocht je daar behoefte aan hebben, dan kan deze training gecombineerd worden met één of meer individuele sessies om de specifieke dingen waar jij tegenaan loopt verder uit te werken.

Praktische informatie over kosten, data en locatie, vindt je in de agenda.
Vragen over de trainingen kun je stellen op de contactpagina

Tijdelijke stop voor nieuwe cliënten en trainingen:

Momenteel neem ik geen nieuwe cliënten aan en geef ik geen trainingen. Zodra dit verandert, vermeld ik dat op de site. Mocht je hier bericht van willen ontvangen, laat het me dan weten. Je krijgt op dat moment vrijblijvend een email.