Training “Wat leert mijn boosheid mij?” – Over hoe je frustraties omzet in kracht

Emoties voelen is soms lastig. Veel mensen vinden het moeilijk om bijvoorbeeld hun verdriet, angst of boosheid te voelen of uiten. Die emoties lijken in weg te zitten; we willen ons graag ‘goed’ voelen. Maar we hebben ze gekregen om ons in balans en gezond te houden.
Om hun boodschap te horen is het nodig om ze te voelen en uiten. Dan wordt helder wat ze je willen zeggen en ondersteunen ze je in hoe jij je leven wilt leven.

Waarom zijn we boos?

Boosheid voelen is niet vanzelfsprekend, velen onder ons zijn zo ver weg van deze emotie dat we hem niet meer als zodanig herkennen. Boosheid is de emotie die je duidelijk maakt dat je grens wordt overschreden.  Als je het gevoel van boosheid toestaat en nee zegt, laat je zien dat jij jij bent, een eigen geest hebt. Je geeft ruimte aan hoe de dingen voor jou zijn, en bevestigt jouw identiteit.

Boosheid die niet gevoeld en geuit wordt, verandert in gevoelens van frustratie en machteloosheid en van in-assertiviteit. En dat is jammer want boosheid kan juist de doorgang zijn naar je kracht. Door je boosheid te uiten in een veilige setting zoals deze training, maak je jezelf schoon van oude frustratie en vergroot je jouw kracht en assertiviteit.

Resultaten van deze training:

  • je leert de emotie boosheid te herkennen in jezelf
  • je ontdekt een manier om op een passende manier jouw boosheid ruimte te geven
  • je ervaart meer standigheid in jezelf
  • je start met het aangeven van jouw grenzen op een assertieve manier

Voor deze training is eerdere ervaring met lichaamsgericht werk noodzakelijk.

Deze training is los te volgen én is onderdeel van de jaartraining ‘Leven vanuit eigenheid – Jouw schoonheid in de wereld zetten’.

Mocht je daar behoefte aan hebben, dan kan deze training gecombineerd worden met één of meer individuele sessies om de specifieke dingen waar jij tegenaan loopt verder uit te werken.

Praktische informatie over kosten, data en locatie, vindt je in de agenda.
Vragen over de trainingen kun je stellen op de contactpagina

Tijdelijke stop voor nieuwe cliënten en trainingen:

Momenteel neem ik geen nieuwe cliënten aan en geef ik geen trainingen. Zodra dit verandert, vermeld ik dat op de site. Mocht je hier bericht van willen ontvangen, laat het me dan weten. Je krijgt op dat moment vrijblijvend een email.