Workshop “Op weg naar een positief zelfbeeld”

Een goed gevoel over jezelf is nodig voor een gelukkig leven.

Hoe denk jij over jezelf?
Ben je blij met jezelf als je in de spiegel kijkt?
Zie je hoe slim, leuk of krachtig je bent?
Of heb je regelmatig kritiek op jezelf?

Deze problemen kunnen het gevolg zijn van weinig zelfwaardering.
Weinig zelfwaardering, of een laag zelfbeeld, kun je ook merken in contact met anderen.
Misschien ben je snel onzeker als anderen onvriendelijk tegen jou zijn? Wellicht houd jij je op de achtergrond of ben je terughoudend in het aangaan van contacten. Je blijft misschien aan de veilige kant in relaties, studie of werk.
Of je doet juist het omgekeerde: je zet je ontzettend in om te zorgen dat er op wat je doet niets aan te merken is. Wellicht neem je altijd kadootjes voor mensen mee of bied je ze hulp aan terwijl je daar eigenlijk geen ruimte voor hebt. Allemaal omdat je denkt dat wie jij echt bent niet goed ontvangen zal worden.

Weet dat je niet de enige bent die daar last van heeft én dat er iets aan te doen is. Door anders naar jezelf te gaan kijken kun jij groeien in zelfvertrouwen. Je stemming zal verbeteren, je krijgt meer moed om (nieuwe) stappen te zetten en contact met andere mensen wordt gemakkelijker en leuker.

Wil je een eerste stap zetten? Kom dan naar de workshop op 17 november 2018.
Je leert wat een negatief zelfbeeld nou eigenlijk inhoudt en hoe het ontstaat.
Dan onderzoek je hoe jij jezelf op dit moment ziet. Je krijgt een concrete manier aangereikt om een positiever beeld van jezelf op te bouwen en gaat daar direct mee aan de slag.
Na het ontdekken van positieve punten van jezelf, oefen je in het hardop benoemen daarvan. Je krijgt ook positieve feedback van de overige deelnemers zodat je gaat zien welke kwaliteiten anderen in jou ervaren.
In je groei naar meer zelfwaardering zal je merken dat er allerlei censurerende gedachtes opkomen. Je gelooft niet zomaar in een nieuwe kijk op jezelf. Denk aan: ‘je bent soms wel een beetje assertief, maar nog niet assertief genoeg.’ En daarmee breek je jouw net verworven groei weer af. Daarom krijg je handvatten om deze gedachtes in jezelf te herkennen en ermee om te gaan.
Omdat je niet in één middag een compleet nieuw zelfbeeld hebt geïntegreerd geef ik je een stappenplan mee om thuis verder te bouwen. Ook krijg je suggesties voor boeken die je kunt lezen en trainingen die je kunt volgen.

Je bent van harte welkom!

Praktische informatie over kosten, data en locatie, vindt je in de agenda.
Vragen over de trainingen kun je stellen op de contactpagina

Tijdelijke stop voor nieuwe cliënten en trainingen:

Momenteel neem ik geen nieuwe cliënten aan en geef ik geen trainingen. Zodra dit verandert, vermeld ik dat op de site. Mocht je hier bericht van willen ontvangen, laat het me dan weten. Je krijgt op dat moment vrijblijvend een email.