Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Hoe staat het met jouw dromen?
Nee, ik bedoel niet de dromen die je ’s nachts in bed hebt.
Ik bedoel de dromen die je ooit had voor jouw toekomst.

Zijn die uitgekomen?
Of liever gezegd (let op, dit is een belangrijk verschil!): heb jij ervoor gezorgd dat ze uitkwamen?

Misschien denk je stiekem dat het door anderen komt dat je jouw grote dromen niet gerealiseerd hebt (je baas, je kinderen, de maatschappij, God, je ouders of wie dan ook). Dat kan een hele opluchting zijn: dan is het tenminste niet jouw schuld.
Helaas heb jij je daarmee niet alleen onschuldig verklaard maar ook machteloos. Door te denken dat jij er niets aan kan doen, heb je besloten dat de macht over je leven niet bij jou ligt maar buiten jou. En kijk eens eerlijk naar jezelf: wat doe jij als je denkt dat je toch geen invloed hebt? Grote kans dat je opgeeft. Want waarom zou je je druk maken over iets dat je niet kan veranderen. Dan kun je je beter de teleurstelling besparen en je op iets anders richten. Toch?

Alleen: weet je wel zeker dat jij niets in de melk te brokkelen hebt? Onze manier van kijken naar de wereld is ontstaan door onze ervaringen. Als jij ooit de ervaring hebt opgedaan dat je geen invloed had, blijf je door die bril naar het leven kijken. Dan neem je het stuur niet in handen waardoor je omgeving inderdaad de koers van je leven bepaalt. En zo bewijs je aan jezelf dat wat je toch al dacht waar is.

Maar is dat wel zo? Is het niet zonde als je aan het eind van je leven je kist in gaat zonder er alles uit gehaald te hebben wat er in zat? Alleen omdat je vast bent blijven zitten in een idee van machteloosheid dat misschien wel helemaal niet waar is.

Dus: nieuwe ronde, nieuwe kansen: hoe staat het met jouw dromen? Ik nodig je uit om nu, op de drempel naar een nieuw jaar, te onderzoeken waar jij naar verlangt. Wat wilde je ooit worden? Wie wilde je zijn? Hoe wilde je dat jouw leven eruit zou zien?
Onderzoek ook hoe je níet wilt dat jouw leven verder gaat. Waar ga jij spijt van krijgen als je dat niet (of juist wel) doet? Waar heb je misschien al spijt van?

Als je merkt dat je wat hulp kunt gebruiken bij het ontdekken van je verlangens, neem dan contact met me op. Dan help ik je op gang. Een eerste consult is altijd gratis.

Kom je zelf niet door jouw belemmerende ‘ik heb geen invloed’ overtuiging heen? Op 21 januari volgend jaar start de tweedaagse training ‘Is dat waar – op zoek naar de vrije ruimte achter je gedachten’. In deze training leer je een krachtige manier om de waarheid van jouw overtuigingen te onderzoeken. Dat geeft je de ruimte om te doen wat je eigenlijk graag wilt. Data: 21 januari en 11 februari. Tijd: 10.00 – 17.00 uur. Locatie: d’n Intheek, Dorpsstraat 113 in Mierlo. Kosten: € 125,- (als je iemand meeneemt betaal je slechts 110,-).